Ik ben gespecialiseerd in organisatievraagstukken met een huisvestingscomponent.  Als sociaal en organisatiepsycholoog ben ik geïnteresseerd in wat mensen drijft en hoe mensen met veranderingen omgaan. Het op zoek gaan naar hoe een organisatie in de toekomst wil gaan werken, welke ambities er leven en het vertalen daarvan naar wat dat betekent voor het gebouwconcept en de ruimtes kan ik heel goed.  Het mooie is dat er ondanks wetmatigheden en patronen die ik herken het de kunst is om dat wat de organisatie uniek maakt te gebruiken om de beste resultaten te behalen.
Dat betekent dat ik het liefst zo vroeg mogelijk aan tafel zit: Eerst denken, dan doen, met een integrale blik. En dan met gebruikers en een architect samen aan de slag om te zorgen dat er een ontwerp komt dat echt aansluit bij de gewenste manier van werken. Door onze aanpak en keuze van specifieke werkvormen en overlegstructuren, creëren we  geen ”Poolse Landdag”, maar ontstaat een weerslag van het werkconcept waarin de werkomgeving maakt dat een ieder zijn werk prima en fijn kan doen. Het liefst richt ik ook een programma in om de nieuwe manier van werken te implementeren en blijf ik betrokken om de organisatie door de veranderingen heen te helpen.

Door mijn jarenlange ervaring heb ik alle ontwikkelingen op het gebied van innovatieve concepten voor huisvesting en werkomgevingen van het begin af aan gevolgd en mee vorm gegeven voor opdrachtgevers in de (semi-)overheid en gezondheidszorg.

Contactgegevens

Andere adviseurs

Direct contact

Stuur ons een mail en wij nemen direct contact met u op.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search