Ik ben gespecialiseerd in organisatievraagstukken met een huisvestingscomponent. Het op zoek gaan naar hoe een organisatie in de toekomst wil gaan werken, welke ambities er leven en het vertalen daarvan naar wat dat betekent voor het gebouwconcept en de benodigde ruimtes kan ik heel goed. Juist op zo’n manier dat er een ‘werkend’ gebouw of werkomgeving ontstaat.

Hoe vroeger we aan tafel zitten hoe beter. Eerst samen de uitgangspunten bedenken,  analyses maken, met een integrale blik, en dat vervolgens uitwerken in een gebouw- en ICT-concept. De praktijk is echter weerbarstig. Ook als we pas later in het proces gevraagd worden en de kaders al meer vast staan, blijft het een mooie uitdaging om tot passende oplossingen te komen. Het actief betrekken van de medewerkers in het veranderproces is een karakteristiek onderdeel van onze aanpak.

Ik hou ervan om met gebruikers en een architect samen aan de slag te gaan en te zorgen dat er een ontwerp komt dat echt aansluit bij het werkconcept. Door mijn ervaring weet ik hoe dat moet en wat in de praktijk wel en niet werkt. In het ontwerpproces wordt medewerkers steeds helderder wat er gaat veranderen en hoe dat ruimtelijk vorm kan krijgen en wat dan het beste werkt. Ook de architect is hiermee geholpen en kan daardoor beter werk leveren. Er wordt zo een ontwerp opgeleverd dat met enthousiasme uitgedragen wordt.

Het liefst richt ik daarna ook een programma in om de nieuwe manier van werken te implementeren en blijf ik betrokken om de organisatie door de veranderingen heen te helpen.

Vanuit mijn achtergrond als sociaal- en organisatiepsycholoog weet ik hoe organisaties werken, hoe veranderprocessen in elkaar zitten. Ik zie de impact van gebouwen en werkomgevingen op het realiseren van hun doelstellingen. Mijn hele loopbaan ben ik al bezig met het inzetten van huisvesting ter ondersteuning van organisatieveranderingen. Daarbij heb ik als adviseur alle ontwikkelingen op het gebied van vernieuwende concepten vanaf eind vorige eeuw kunnen volgen en vorm kunnen geven voor opdrachtgevers in de (semi)-overheid en gezondheidszorg.

Contactgegevens

Direct contact

Stuur ons een mail en wij nemen direct contact met u op.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search