Integraal ontwerpen

Medisch Centrum Alkmaar en Gemini Ziekenhuis zijn twee ziekenhuizen, in 2008 bestuurlijk gefuseerd, die al jaren werken aan vernieuwing. Nieuwbouw en ICT moeten daarbij aansluiten op de toekomstige manieren van werken. Dit vroeg om een integrale visie en aanpak.

Voor het Gemini Ziekenhuis heeft SQwin werkconcepten ontwikkeld waarin voor alle werkprocessen beschreven werd hoe men in de toekomst wilde werken. Hoe pas je ehealth toe, wat is gastvrijheid in de toekomst en welke logistieke principes horen bij een modern ziekenhuis, zijn hierin concreet uitgewerkt. Op basis van de werkconcepten heeft de architect een zo optimaal mogelijk gebouw ontworpen, dat met SQlog getoetst is. Samen met het ziekenhuis en de architect werd zo een werkend ziekenhuis ontworpen.

Ook MCA werkt aan nieuwbouw. Voor dit gebouw zijn met SQlog alle logistieke processen gesimuleerd, waarmee de uitgangspunten van het ontwerp getoetst en geoptimaliseerd konden worden. En dat niet alleen, ook voor de logistieke processen zelf werd inzichtelijk welk verbeterpotentieel er was.

Naast logistiek in een goed werkend gebouw, is ook ICT nodig om werkprocessen efficiënt te laten verlopen. Omdat er een nauwe afhankelijkheid bestaat tussen de nieuwe manier van werken en ICT heeft SQwin samen met de afdeling ICT van MGG een ICT strategie met bijbehorend meerjarenplan gemaakt. Op deze wijze kon ervoor worden gezorgd dat de benodigde ICT-functionaliteit tijdig beschikbaar kwam voor zowel Gemini Ziekenhuis als Medisch Centrum Alkmaar.

Klant:

Medisch Centrum Alkmaar en Gemini Ziekenhuis

Related Projects
Direct contact

Stuur ons een mail en wij nemen direct contact met u op.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search