Uitbesteding IT

Zuidwester is een zorgorganisatie die kwetsbare burgers ondersteunt: kinderen en volwassenen die met enige ondersteuning zelf hun weg in het leven kunnen vinden, of die dag en nacht volledige zorg en aandacht vragen.

Zuidwester wil zijn IT strategischer inzetten, ondersteunend aan de nieuwe besturings- en managementfilosofie van de organisatie. In deze filosofie staat de driehoek ’Cliënt, Verwant en Professional’ centraal. Als gevolg van deze strategische keuze zal de ICT-infrastructuur geschikt gemaakt moeten worden om alle partijen van (digitale) informatie te kunnen voorzien en de ambities van de organisatie te kunnen ondersteunen. Met de nieuwe strategie zullen nieuwe ICT vraagstukken met betrekking tot procesoptimalisatie, digitalisering, domotica en eHealth zich aandienen.

Met betrekking tot de werkplekautomatisering zal de afdeling ICT gaan fungeren als regisseur. Deze rol is wezenlijk anders dan de huidige rol waarin de ICT afdeling zich met name bezighoudt met beheren en beheersen van de ICT- infrastructuur.

Voor deze nieuwe manieren van werken is een goed beveiligde, open en flexibele ICT-infrastructuur nodig. Omdat deze ICT-infrastructuur te complex is om in eigen beheer te kunnen ontwikkelen is Zuidwester op zoek gegaan naar een strategische partner die het beheer ervan kan overnemen. Ook speelt mee dat de twee locaties waarin de serverruimten van Zuidwester zich bevinden op korte termijn zullen worden gesloopt. Zuidwester wil daarom de ICT-infrastructuur extern onderbrengen.

SQwin heeft Zuidwester begeleid bij het selecteren en contracteren van een leverancier die het beheer van de IT-infrastructuur op zich gaat nemen. Vervolgens heeft SQwin Zuidwester begeleid bij het projectmanagement van de transitie van het datacentrum naar het datacentrum van de leverancier.

Klant:

Zuidwester

Related Projects
Direct contact

Stuur ons een mail en wij nemen direct contact met u op.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search