Vervangen EPD

Riagg Amersfoort & omstreken heeft haar Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) Psygis vervangen door een nieuw EPD van een andere leverancier. Daarmee is het Riagg één van de eerste zorginstellingen in Nederland die een werkend EPD heeft vervangen.

Om voorbereid te kunnen zijn op de toekomst zijn nieuwe werkwijzen nodig. Deze nieuwe werkwijzen moeten het Riagg helpen om nieuwe stappen te zetten die de maatschappij en cliënten van haar vragen.

Veel cliënten zijn gewend om het Internet te gebruiken in hun dagelijks leven en gaan er van uit dat ze dat ook in de gezondheidszorg kunnen doen. Daarnaast geven cliënten steeds duidelijker aan dat ze zelf de regie willen voeren over hun ziekte. Nieuwe werkwijzen zijn nodig om dit te kunnen ondersteunen, geholpen door nieuwe ICT toepassingen.

Het nieuwe EPD speelt een centrale rol in het mogelijk maken van deze nieuwe werkwijzen. Het EPD biedt en ondersteunt eHealth toepassingen die online afspreken, online behandelen en online toegang tot medische dossiers mogelijk maken. Daarnaast ondersteunt het nieuwe EPD ook bestaande administratieve processen en het uitvoeren van vigerende wetgeving.

SQwin heeft het RIAGG begeleid bij het selecteren van het nieuwe systeem middels een zelf ontwikkelde en inmiddels bewezen methode. Vervolgens heeft SQwin geadviseerd bij de contractering van de nieuwe leverancier, waarin functioneel inhoudelijke, financiële en juridische aspecten zijn meegenomen. Tenslotte heeft SQwin de projectleiding uitgevoerd van de implementatie van het nieuwe EPD in de organisatie.

Klant:

RIAGG Amersfoort & omstreken

Related Projects
Direct contact

Stuur ons een mail en wij nemen direct contact met u op.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search