Nieuw ZIS en EPD

Rijnstate, een ziekenhuis met locaties in Arnhem, Zevenaar, Velp en Arnhem-Zuid, is een aantal jaar geleden een traject gestart om het ISoft Ziekenhuis Informatie Systeem (ZIS) te vervangen. Zij greep tevens de gelegenheid aan om de al lang gekoesterde wens te realiseren om met een Elektronisch Patiëntendossier (EPD) te gaan werken.

Naast het vervangen van bestaande functies als patiëntenregistratie en afspraken maken zijn nieuwe functionaliteiten in gebruik genomen zoals online afspreken en elektronisch voorschrijven van medicatie. Het ZIS en het EPD ondersteunen daarmee niet alleen de eigen ziekenhuisorganisatie maar biedt het systeem ook direct voordelen voor de patiënt.

Dankzij online afspreken krijgt de patiënt meer regie en verdwijnen het vastzitten aan kantoortijden en telefonische wachttijden. De afspraak in het ziekenhuis kan ook makkelijker afgestemd worden op de eigen agenda én het ziekenhuisbezoek kan makkelijk geregisseerd worden door meerdere afspraken voor bijvoorbeeld onderzoeken aansluitend op één dag te plannen.

Met elektronisch voorschrijven wordt ervoor gezorgd dat de veiligheid op het gebied van medicijnen vergroot wordt. Waar apothekers eerder nog te maken kregen met soms onleesbare of onvolledige recepten van de specialist, is daar nu geen sprake meer van. Ook eventuele interacties met andere medicijnen en overgevoeligheden voor bepaalde medicijnen worden direct gesignaleerd.
SQwin heeft Rijnstate begeleid bij het selecteren van het nieuwe systeem middels een zelf ontwikkelde en inmiddels bewezen methode. Vervolgens heeft SQwin geadviseerd bij de contractering van de nieuwe leverancier, waarin functioneel inhoudelijke, financiële en juridische aspecten zijn meegenomen. Tenslotte heeft SQwin Rijnstate begeleid bij de implementatie van het nieuwe EPD in de organisatie.

Klant:

Rijnstate Ziekenhuis

Related Projects
Direct contact

Stuur ons een mail en wij nemen direct contact met u op.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search