ICT voor fuserende ziekenhuizen

Er zijn momenteel grote veranderingen gaande in de ziekenhuiswereld. Complexe zorg wordt steeds meer geconcentreerd, er is sprake van selectief inkopen door verzekeraars, de inspectie en maatschappij eisen steeds meer transparantie van kwaliteit en kosten.

Deze veranderingen leiden o.a. tot een fusie- en samenwerkingsgolf tussen ziekenhuizen. Zo ook in Tilburg waar het St. Elisabeth Ziekenhuis (EZ) en het TweeSteden ziekenhuis (TSZ) inmiddels bestuurlijk gefuseerd zijn en op weg zijn naar één juridisch en organisatorisch bedrijf.

Dit heeft grote gevolgen voor de ICT van beide ziekenhuizen. Immers, patiënten die voorheen binnen de muren van één ziekenhuis werden behandeld, komen straks op beide locaties. Het beschikken van actuele en accurate informatie over de patiënt, is essentieel voor een goede behandeling.

Een gezamenlijk ICT systeem is de stip op de horizon, maar kost tijd. SQwin heeft samen met beide ziekenhuizen daarom voor de korte termijn de werkprocessen herontworpen en een bijbehorende ICT architectuur ontwikkeld. Hierdoor werd een snelle integratie van de elektronische patiëntendossiers mogelijk en is deze oplossing in 2013 gerealiseerd met een EPD-viewer.

Klant:

St. Elisabeth Ziekenhuis (EZ) en het TweeSteden ziekenhuis (TSZ)

Related Projects
Direct contact

Stuur ons een mail en wij nemen direct contact met u op.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search