Werkconcepten voor nieuwbouw GGZ-instelling

In Westerdok, het nieuwe gebouw worden ambulante zorg, crisiszorg en klinische zorg van verschillende locaties in Almelo bij elkaar gebracht. Vanuit de ontwikkelde werkconcepten en zorgconcept worden deze ondersteund door een innovatief gebouw en werkomgeving waardoor het gebouw bijna 20% kleiner is gebouwd dan oorspronkelijk bedacht. Het gebouw heeft geen verpleegposten meer. Spreekkamers en werkplekken worden met elkaar gedeeld. Aanmeldzuilen zorgen voor een snelle toedeling van cliënten naar de juiste verdieping waar een gastvrouw hun ontvangt. Online behandelen, online toegang tot het dossier en online afspreken zijn vanzelfsprekende zaken.

SQwin is hierbij betrokken geweest in de fase van de voorbereiding van de nieuwbouwplannen en de businesscase. We hebben een ambitiecongres georganiseerd, visie en ambitiedocumenten opgesteld, werkconcepten ontwikkeld voor ambulante, klinische en crisiszorg, diverse scenarioberekeningen voor de ruimtebehoefte gemaakt, functioneel en ruimtelijk programma van eisen geschreven en de projectorganisatie opgezet.

Daarna heeft Dimence met eigen mensen het traject verder ingevuld onder het motto Het nieuwe Zorgen, samen met patiënt werken aan herstel.

Westerdok is winnaar van de Winning Workplace Award 2015.

Bekijk in onderstaand filmpje hoe er gewerkt wordt in Westerdok.

Klant:

Dimence West Overijssel

Plaats:

Almelo

Related Projects
Direct contact

Stuur ons een mail en wij nemen direct contact met u op.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search