Testen polikliniek concept met computersimulatie op ruimtelijke impact en effecten op het logistieke proces

Bij de verbouwing van de poliklinieken heeft het Zuwe Hofpoort ziekenhuis onderzocht hoe de ruimte op de poliklinieken efficiënter gebruikt kan worden door de patiëntenlogistiek meer gestuurd te laten verlopen.

SQwin heeft daar voor het Schipholconcept ontwikkeld. Patiënten verblijven bij dat concept in de centrale hal tot zij kort voor hun consult naar de polikliniek gaan. Bij het toepassen van dat concept ontstaat de vraag hoe de beschikbare ruimte zo effectief en efficiënt mogelijk kan worden gebruikt en het zorgproces vlot kan verlopen.

SQwin heeft voor het beantwoorden van deze vraag een simulatiemodel gemaakt van het nieuwe logistieke concept. Hiermee is duidelijk geworden hoeveel wachtruimte en hoeveel baliemedewerkers nodig zijn en wat een optimale planning is om patiënten vlot te helpen en medewerkers efficiënt te laten werken. Op grond van de resultaten van dit model is de nieuwe werkwijze bij Zuwe Hofpoort geïmplementeerd.

Klant:

Zuwe Hofpoort ziekenhuis

Related Projects
Direct contact

Stuur ons een mail en wij nemen direct contact met u op.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search