Werkwijze

WERKWIJZE

SQwin adviseurs helpen organisaties hun prestaties te verbeteren door verandering te realiseren. Niet alleen door met verstand van zaken te adviseren, maar ook door samen met klanten te zorgen dat werkconcepten, ICT oplossingen en een werkomgeving in de praktijk gaan werken. SQwin legt de verbinding tussen wat men strategisch wil en hoe dit operationeel gerealiseerd kan worden. Ook zorgt SQwin ervoor dat wat de organisatie wil, vertaald kan worden naar oplossingen, waar ICT-ers, architecten, aannemers, juristen en andere deskundigen mee aan de slag gaan.

HOE DOEN WIJ DAT

  • Clever

    Samen analyseren en denken

  • Connect

    Samen ontwikkelen en toetsen

  • Construct

    Samen integreren en verbeteren

CLEVER

SAMEN ANALYSEREN EN DENKEN

Het denken over de toekomst van een organisatie begint bij de vraag hoe de toekomst eruit ziet. Ter inspiratie nemen we samen een kijkje in de wereld om ons heen, waardoor de organisatie zich hiervan bewust wordt. Door medewerkers te prikkelen en uit te dagen hierover in gesprek te gaan, ontwikkelen we samen een visie en ambitie op de rol die de eigen organisatie hier in wil nemen. Dat kan in verschillende vormen: een congres, workshops, excursies naar andere organisaties of zelfs een studiereis.
Door de strategische uitgangspunten te vertalen naar wat dit betekent voor de manier van werken, wordt concreet en helder hoe men wel en niet wil werken. In kennisintensieve organisaties is het daarbij de uitdaging om medewerkers met slimme ideeën en visie te mobiliseren en hen in staat te stellen deze werkend te krijgen. Door verbetermogelijkheden en nieuwe manieren van werken samen te onderzoeken, bijvoorbeeld met behulp van simulaties, ontstaan de best passende én meest gedragen werkconcepten.

CONNECT

SAMEN ONTWIKKELEN EN TOETSEN

Wat de zorginstelling wil bereiken, moet ook technisch gerealiseerd worden. SQwin is de verbindende schakel tussen instelling en degenen die de innovatie maken. Dit doen we door werkconcepten te vertalen naar ICT en ruimtelijke programma’s van eisen en mee te denken aan het functioneel ontwerp van ICT toepassingen en gebouw.
Het samen met gebruikers toetsen van een ontwerp, bijvoorbeeld met logistieke simulatiemodellen, leidt niet alleen tot een beter ontwerp, maar ook tot een constructieve samenwerking tussen alle betrokken disciplines.

CONSTRUCT

SAMEN INTEGREREN EN VERBETEREN

Het daadwerkelijk implementeren van een nieuw werkconcept en het werken in een nieuw gebouw of ICT toepassingen, is een vak apart. Vaak gaat het om een groot aantal projecten, dat in samenhang gerealiseerd moet worden in een programma. Integrale aansturing én kennis van werkprocessen, ICT en gebouw zijn dan onmisbaar, net als een veranderaanpak. Door de verscheidenheid van de adviseurs, heeft SQwin zowel de management als veranderkundige vaardigheden in huis.

Direct contact

Stuur ons een mail en wij nemen direct contact met u op.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search